Prodej zemědělské usedlosti, Český Dub, 180 m2

Český Dub

9 750 000 Kč /za nemovitost HYPOTÉKA od 46 466 Kč /za měsíc

(včetně DPH, včetně provize, včetně právního servisu, cena k jednání)

Prověřené firmy v Českém Dubu

Rekonstrukce

Úklidové služby

Informace k domu

Nabízíme k prodeji poloroubenou zemědělskou usedlost s krásnou velkou a zachovalou stodolou v malebném údolí říčky Ještědky v obci Bohumileč cca 3km jižně od obce Český Dub. Hospodářské stavení se stodolou je velmi zachovalé s mnoha unikátními stavebním prvky zejména původními překrásnými klenutými stropy. Nachází na polosamotě na vyvýšeném a celodenně nasluněném návrší v malebné obci Bohumileč a je obklopeno kolem dokola zahradou a lukami o celkové výměře 19.339m2. Součástí dané výměry je i část zahrady cca 920m2, která je aktuálně zahrnuta v platném územním plánu jako „stavební“ pro Bydlení smíšené venkovské. Samotné stavení se skládá z obytné poloroubené části, zděné klenbové chodby - jež rozděluje obytnou a hospodářskou část domu. Dispozice obytná část - na vstupní chodbou navazují dva kvelby - chladné uložiště - špajzy. Z jednoho je přístup do sklepa i chléva a je v něm pracovní záchod a donedávna sloužil jako kotelna s dřevo-zplynovacím kotlem (odtud jsou vedeny i rozvody topení), druhý slouží jako sklad na uchování potravin, či místnost na jejich zpracování. Obytná část (cca 84m2) je po celkové stylové rekonstrukci - podlahy, zdi a stropy. Skládá se z velké obytné světnice, ložnice či pokojíku a koupelny se záchodem . V obytné části domu jsou nové rozvody elektriky, vody, odpadů a rozvody do radiátorů, jež byly nedávno spolu s kotlem odmontovány, kvůli způsobu změny vytápění kachlovými kamny. Voda – VVŘ + vlastní pitná studna, TUV – bojler, topení – kachlová kamna, kanalizace – velká betonová jímka 30m3. Dům je částečně podsklepen typickým pískovcovým klenutým sklepem. Půdní prostory jsou propojeny po celé délce stavení a jsou přístupné z chodby, betonovým točitým schodištěm. Vzhledem k výšce a prostornosti půdy, se zde nabízí možnost velmi velkorysé patrové půdní vestavby, ateliéru...atp.
Zděná hospodářská část se dvěma prostornými chlévy, pro hovězí dobytek s klenbovým stropem a maštalí pro dva koně, mají ze dvora stejný vstup a nové rozvody vody do napáječek. Pokud nový majitel nebude dále hospodařit dají se tyto unikátní a opravdu překrásné klenuté prostory jednoduše připojit k obytné části.
Dvůr jako takový uzavírá velká, udržovaná a velmi zachovalá dvoupodlažní stodola se špýcharem a dvěma dlážděnými mlaty z nichž jeden je průjezdný. Pokud bude zájem je zde možnost přenechání bezplatného pronájmu cca 5ha pastvin za jejich údržbu, formou vypásání.
Nemovitost je unikátní jednak svou polohou ale také charakterem, kdy svému novému majiteli nabízí nadstandardní míru ničím a nikým nerušeného soukromí v překrásném údolí na pomezí Podještědí. Je zde možnost bud pokračovat ve stávající hospodářské činnosti nebo si zde vybudovat výjimečné místo na trvalé bydlení pro sebe a svou rodinu.

Parametry domu

Cena
9 750 000 Kč /za nemovitost Spočítat hypotéku
Poznámka k ceně
včetně DPH, včetně provize, včetně právního servisu, cena k jednání
Aktualizováno
15. 5. 2024
Adresa
Český Dub
ID
00004
Stavba
Smíšená
Stav objektu
Velmi dobrý
Plocha užitná
400 m2
Typ objektu
Přízemní
Lokalita objektu
Polosamota
Podlahová plocha
180 m2
Plocha nemovitosti
19339 m2
Třída energetické náročnosti
G - Mimořádně nehospodárná

Kontaktovat makléře

Máte zájem o tento dům?

Tímto, v souladu s nařízením Evropského parlamentu a Rady (EU) 2016/679, v platném znění, prohlašuji, že mi je alespoň 16 let a uděluji tak svůj souhlas se zpracováním zadaných údajů (jméno, telefon, e-mail, ip adresa) společnosti B3 Technology, s.r.o., IČ: 07330600, se sídlem Novostavby 126/23, 435 11 Lom (správce dat), za účelem předání dotazu z tohoto formuláře Vámi vybranému inzerentovi a zpětného kontaktování mé osoby. Osobní údaje bude správce zpracovávat manuálně i automaticky přímo prostřednictvím svých zaměstnanců. Informace předané tímto formulářem budou uloženy v databázi správce maximálně po dobu 10 let. Odvolání souhlasu s uložením a zpracováním poskytnutých dat lze e-mailem na info@realitypro.eu. V případě podezření na neoprávněné použití Vámi poskytnutých údajů máte právo předat podnět k šetření Úřadu pro ochranu osobních údajů. Více informací
Chystáte se prodat nemovitost?
Pomůžeme Vám!

Inzerát si prohlédlo 4 lidí

Prodejce

Martin Dědek

Martin Dědek

Hlídací pes

Chcete dostávat emailem podobné nabídky prodeje zemědělských usedlostí v Českém Dubu?

Podobné nemovitosti