Využijte prostor na maximum díky rohové sedačce

Prostor je v našich domovech často tím, s čím bojujeme. Každý centimetr se počítá, proto hledáme řešení, jak doma mít všechno potřebné, přitom se tam ale také volně pohybovat. Když přijde na obývací pokoj, je chytrým řešením rohová sedačka, která využije k sezení i roh místnosti a vám zůstane víc místa na ostatní věci. Jak ji vybrat?

Zdroj fotografií: Pixabay.com

Sedaček je celá řada

Pohovka, nebo chcete-li sedačka, by neměla chybět v žádném obývacím pokoji. Je centrem rodinného dění, sedáme si na ni při odpočinku, oslavách i posezení s přáteli. Měla by tak být pohodlná, praktická a hezká zároveň, kromě toho musí do interiéru také skvěle zapadnout. To ovlivní jak její vzhled, tak rozměry a typ sedačky. Z čeho můžete vybírat?

  • Malých sedaček do 250 cm délky
  • Středních sedaček s délkou 251 cm až 298 cm
  • Velkých sedaček od 299 cm

Když se zaměříme na typ sedaček, je na výběr z:

  • Klasických sedaček, které mohou mít boční opěrky, stejně tak je ale mít nemusí. Hodí se do malých prostor, většinou se na ně vejdou 2 nebo 3 osoby.
  • Sedačky do L, které se označují i jako rohové sedačky. Uplatnění najdou v menších i větších domovech, umístit je můžete jak do rohu místnosti, tak je využít jako předěl jednotlivých zón.
  • Sedačky do U, které poskytnou dostatek místa na sezení, jsou ale náročnější na prostor.
Zdroj fotografií: Pixabay.com

Jak může rohová sedačka vypadat?

Rohová sedačka se většinou skládá ze dvou sedáků, ke kterým se připojuje ještě jeden díl, a to díl prodloužený do lenošky. Taková sedačka může být buď univerzální, což znamená, že si díl můžete napojit na stranu, kterou potřebujete, nebo je pevně daná orientace. Zvláštním typem jsou pak rohové sedačky bez lenošky, ale se zádovou opěrkou po celém obvodu.

Kromě toho, že si zvolíte napojení rohu, se můžete rozhodnout, zda využijete i něco navíc, například úložný prostor nebo možnost rohovou sedačku rozložit a vytvořit z ní třeba postel pro hosty. Takové sedačky se hodí do každého interiéru, své využití najdou třeba i v okamžiku, kdy vám není dobře, ale nechcete být sami zavření někde v ložnici.

Náš tip na závěr: Víte, že si můžete pořídit i rohové sedačky pro každodenní spaní? Ty oceníte v bytech, kde nemáte ložnici. Rozkládací pohovku jednoduše rozložíte nebo složíte, podle toho, zda má sloužit jako pohovka nebo postel.

Komentáře

Komentáře