Zajímá vás, jaká je cena nové střechy z plechu? Zde naleznete odpověď

Plechové střechy jsou oblíbené hned z několika důvodů. Mezi ty nejzásadnější patří především jejich nízká hmotnost, dlouhá životnost, jednoduchost a rychlost montáže a samozřejmě také příznivá cena. Právě cena plechové střechy za m² zajímá množství zájemců nejvíce. Podívejte se, v jakém cenovém rozmezí se plechové střechy pohybují a co za jednotlivé ceny získáte.

To, za kolik pořídíte novou plechovou střešní krytinu, záleží na několika faktorech. Těmi nejvýznamnějšími jsou materiál střešních krytin a jejich povrchová úprava.

Jaká je cena plechové střechy za m2?

Nejčastější ceny plechových střech za m2

Ceny, za které lze pořídit příslušné plechové krytiny, se samozřejmě liší dle materiálu a výrobce, nicméně je možné podívat se na cenovky, s kterými se v obchodech setkáte nejvíce. Zpravidla m² vybraného střešního plechu zakoupíte za částku v rozmezí 200 až 400 Kč bez DPH.

Zde naleznete i konkrétní příklad: sháníte-li reprezentativní krytinu třeba na rodinný dům, může vás zaujmout plechová střešní krytina Estima, která svým vzhledem imituje klasické pálené tašky. Tento kousek s výškou prolisu 35 mm může být váš za 250 Kč bez DPH v základní povrchové úpravě. Požadujete-li nejvyšší možnou kvalitu, budete muset z peněženky vytáhnout 366 Kč, jste-li plátce DPH.

Tyto ceny jsou počítány při standardní tloušťce plechové krytiny 0,50 mm, kterou lze u průmyslově využívaných trapézových plechů navýšit.

Stojí za to řešit cenu nové střechy?

Je nutné si uvědomit, že střecha je dlouhodobou investicí. V takovém případě se, ve většině případů, nevyplatí snažit ušetřit na povrchové úpravě. Vždyť právě ta má největší vliv na dobu životnosti plechové střešní krytiny. Je proto vhodným nápadem zvolit takovou novou krytinu, která bude disponovat pořádnou a efektivní povrchovou úpravou pro klimatickou oblast, ve které se nachází vaše nemovitost.

Komentáře

Komentáře