Prodej rodinného domu, Rožmitál na Šumavě, 200 m2 (ID: 2234387)

Rožmitál na Šumavě

4 220 000 Kč /za nemovitost HYPOTÉKA od 20 111 Kč /za měsíc
Prověřené firmy v Rožmitále na Šumavě

Informace k domu

Ve výhradním zastoupení nabízím k prodeji rodinný dům v obci Čeřín, část obce Rožmitál na Šumavě. Tento dům se nachází uprostřed překrásné přírody a lesů nad řekou Vltavou.

Dům, původně polovina Rožmberského statku z 19. století, prošel v posledních sedmi letech zásadní rekonstrukcí. Dominantní venkovský ráz s výraznými prvky dřeva je zachován v celém objektu. Celková zastavěná plocha činí 215 m², z čehož obytná část představuje více než 200 m², zatímco zbývající prostory slouží jako dílny a skladovací prostory.

V obytné části domu se v 1. nadzemním podlaží nachází prostor o dispozici 2+1 nebo 2+kk s koupelnou, který lze dále rozšířit úpravou dílny. Po schodišti se vstupuje do 2. nadzemního podlaží, které tvoří obytná část o dispozici 4+kk s koupelnou. Všechny pokoje mají samostatný vstup z chodby nebo obývacího pokoje a nejsou průchozí. Z chodby je také vstup na dřevěnou pavlač domu.

Dům je pečlivě udržován, hydroizolace celého objektu je provedena drenážováním a zdivo je suché bez známek vzlínající vlhkosti. V rámci rekonstrukce byly vyměněny veškeré elektrické rozvody za měděné, rozvody vody a odpadů jsou nové, plastové. Okna v obývacím pokoji jsou zachována špaletová s vnitřním izolačním dvojsklem, ostatní okna jsou nová, dřevěná, jednoduchá s izolačními dvojskly. Interiérové dveře jsou původní dřevěné po renovaci nebo nové ze dřeva.

Stropní konstrukce jsou dřevěné a částečně zděné s klenbami, krov domu je původní ve velmi dobrém stavu s krytinou z pálených tašek. Voda pro celý objekt je zajištěna vlastním vrtem o hloubce cca 50 m, odpadní voda je čištěna vlastní čističkou s trativodem mimo pozemek.

K domu patří pozemky o celkové rozloze 1500 m². Vytápění 1. NP je zajištěno krbovými kamny s cirkulací vzduchu, ve 2. NP jsou stylová kachlová kamna s výměníkem a rozvodem do radiátorů.

Obec Čeřín má strategicky výhodnou polohu: 15 minut jízdy autem do Českého Krumlova, 17 minut do Kaplice, na hranice s Rakouskem nebo na Lipno a 15 minut k nájezdu na dálnici D3 (2027). Dům je vhodný jak pro trvalé bydlení, tak pro rekreační účely. Veškerá občanská vybavenost se nachází ve 4 km vzdáleném Rožmitálu na Šumavě, kde je škola, školka, obchod, pošta, restaurace, kostel a pravidelný autobusový spoj z Kaplice. Čeřínem vede dálková cyklotrasa EuroVelo a turistická stezka středozemím, která propojuje nejsevernější a nejjižnější body ČR. Řeka Vltava je necelý kilometr od domu.
Toto místo se stane rájem pro všechny milovníky rybaření, sběru hub nebo procházek v panenské přírodě. Místo není zatížené světelným smogem ani hlukem. Rozhodně doporučuji prohlídku. Pro více info kontaktujte makléře nabídky.

Parametry domu

Cena
4 220 000 Kč /za nemovitost Spočítat hypotéku
Aktualizováno
30. 7. 2024
Adresa
Rožmitál na Šumavě
ID
N00051
Stavba
Smíšená
Stav objektu
Dobrý
Plocha užitná
200 m2
Typ objektu
Patrový
Lokalita objektu
Polosamota
Plocha nemovitosti
1693 m2
Třída energetické náročnosti
G - Mimořádně nehospodárná

Kontaktovat makléře

Realitní kancelář

Daniela Zelenková

Na Zlaté stoce 551/14, České Budějovice

Chystáte se prodat nemovitost?
Pomůžeme Vám!

Máte zájem o tento dům?

Tímto, v souladu s nařízením Evropského parlamentu a Rady (EU) 2016/679, v platném znění, prohlašuji, že mi je alespoň 16 let a uděluji tak svůj souhlas se zpracováním zadaných údajů (jméno, telefon, e-mail, ip adresa) společnosti B3 Technology, s.r.o., IČ: 07330600, se sídlem Novostavby 126/23, 435 11 Lom (správce dat), za účelem předání dotazu z tohoto formuláře Vámi vybranému inzerentovi a zpětného kontaktování mé osoby. Osobní údaje bude správce zpracovávat manuálně i automaticky přímo prostřednictvím svých zaměstnanců. Informace předané tímto formulářem budou uloženy v databázi správce maximálně po dobu 10 let. Odvolání souhlasu s uložením a zpracováním poskytnutých dat lze e-mailem na info@realitypro.eu. V případě podezření na neoprávněné použití Vámi poskytnutých údajů máte právo předat podnět k šetření Úřadu pro ochranu osobních údajů. Více informací
Chystáte se prodat nemovitost?
Pomůžeme Vám!

Inzerát si prohlédlo 22 lidí

Prodejce

Daniela Zelenková

Daniela Zelenková

Hlídací pes

Chcete dostávat emailem podobné nabídky prodeje rodinných domů v Rožmitále na Šumavě?

Podobné nemovitosti