Prodej zemědělské usedlosti, Počedělice, 2500 m2

Počedělice

6 500 000 Kč /za nemovitost HYPOTÉKA od 30 977 Kč /za měsíc

(Včetně právního servisu, advokátní úschovy a provize realitní kanceláře.)

Prověřené firmy v Počedělicích

Okna a dveře

Rekonstrukce

Zámečnické práce

Informace k domu

Hledáte možnost investice v malebné krajině Lounska, co by kamenem dohodil od meandrů Ohře?

Předmětem prodeje je objekt bývalého statku, který kdysi patříval řádu premonstrátů. Uzavřený areál se skládá z barokní sýpky, stodoly, kravína a vepřína. Sýpka je v dobrém stavu. Ostatní stavby jsou ve špatném nebo velmi špatném stavu a to především jejich střechy. Jedná se o areál staré zemědělské usedlosti, ve které se nachází dvě obytné části (č.p.1 a č.p.44) a zemědělské stavby po obvodu
pozemků. Areál není řadu let užíván a zděné budovy jsou ve špatném stavu, mají propadlé střechy, obytné části nejsou k užívání, s výjimkou barokní sýpky v severovýchodní části po pravé straně vjezdu, kde je opraven krov s novou taškovou krytinou.

Současní majitelé nechali vyhotovit architektonicko-urbanistickou studii revitalizace celého objektu, která počítá jak s využitím stávajících budov, tak s dostavbou objektů dalších. Areál by měl zahrnovat galerii, restauraci, ubytování a další. V této konfiguraci by byl statek vhodný pro pořádání velkých svateb. Ovšem lze si představit i jiné využití. Nedaleko statku je na břehu Ohře místo vhodné pro spouštění člunů na vodu, a tak se nabízí i možnost využití areálu jako turistického zázemí. Další informace ke zpracované studii jsou k dispozici.

Pozemky se stavbami se nachází uvnitř intravilánu obce a z hlediska ÚP jsou zařazeny do plochy "Všeobecně smíšené obytné plochy".

Volenice se nachází na konci slepé silnice zhruba 4 km severovýchodně od Počedělic a zhruba 10 km od Loun v Ústeckém kraj. Rozprostírají na levém břehu řeky Ohře, je to malebná a klidná obec. Patří pod správu obce Počedělice a je jednou z jejích částí. Volenice se vyznačují typickou českou venkovskou atmosférou, kde se prolíná historie s přírodními krásami.

Historie Volenic sahá hluboko do minulosti, což dokládají historické záznamy a architektura některých zdejších staveb. Tradiční vesnické domy, často postavené v souladu s regionálními stavebními postupy, dodávají obci autentický charakter.

Obec je obklopena zemědělskou krajinou, která nabízí malebné výhledy a klidné procházky po okolí. Řeka Ohře poskytuje možnost rekreace, ať už jde o rybaření, nebo relaxaci u vody. Poblíž se nacházejí také turistické trasy, které lákají k výletům do přírody.

V obci převažuje nízkopodlažní zástavba, určená pro individuální bydlení a rekreaci. Centrum obce tvoří náves, jejíž dominantou je památkově chráněná barokní budova sýpky realizovaná okolo roku 1775. Další význačnou stavbou v centru obce je kaple nacházející se v samotném těžišti návesního prostoru.

Lounsko je atraktivní turistickou oblastí vhodnou i pro cykloturisty s řadou památek a jiných zajímavostí. Z Prahy se do Volenic dostanete zhruba za hodinu z větší části po D7. Do areálu je zavedena voda a elektřina.

Pokud Vás tato nabídka zaujala, kontaktujte nás prostřednictvím odpovědního formuláře a my se Vám ozveme pro případné domluvení termínu prohlídky či sdělení dalších informací.

Parametry domu

Cena
6 500 000 Kč /za nemovitost Spočítat hypotéku
Poznámka k ceně
Včetně právního servisu, advokátní úschovy a provize realitní kanceláře.
Aktualizováno
20. 8. 2024
Adresa
Počedělice
ID
0224-NP01331
Stavba
Cihlová
Stav objektu
Před rekonstrukcí
Plocha užitná
2500 m2
Typ objektu
Přízemní
Lokalita objektu
Klidná část obce
Plocha nemovitosti
6610 m2

Kontaktovat makléře

Realitní kancelář

RE/MAX Living

U Synagogy 2983, Česká Lípa

Chystáte se prodat nemovitost?
Pomůžeme Vám!

Máte zájem o tento dům?

Tímto, v souladu s nařízením Evropského parlamentu a Rady (EU) 2016/679, v platném znění, prohlašuji, že mi je alespoň 16 let a uděluji tak svůj souhlas se zpracováním zadaných údajů (jméno, telefon, e-mail, ip adresa) společnosti B3 Technology, s.r.o., IČ: 07330600, se sídlem Novostavby 126/23, 435 11 Lom (správce dat), za účelem předání dotazu z tohoto formuláře Vámi vybranému inzerentovi a zpětného kontaktování mé osoby. Osobní údaje bude správce zpracovávat manuálně i automaticky přímo prostřednictvím svých zaměstnanců. Informace předané tímto formulářem budou uloženy v databázi správce maximálně po dobu 10 let. Odvolání souhlasu s uložením a zpracováním poskytnutých dat lze e-mailem na info@realitypro.eu. V případě podezření na neoprávněné použití Vámi poskytnutých údajů máte právo předat podnět k šetření Úřadu pro ochranu osobních údajů. Více informací
Chystáte se prodat nemovitost?
Pomůžeme Vám!

Inzerát si prohlédlo 8 lidí

Prodejce

Aleš Zemek

Aleš Zemek

Hlídací pes

Chcete dostávat emailem podobné nabídky prodeje zemědělských usedlostí v Počedělicích?

Podobné nemovitosti