Prodej zemědělské usedlosti, Počedělice, 2500 m2 (ID: 2313947)

Počedělice

6 500 000 Kč /za nemovitost HYPOTÉKA od 30 977 Kč /za měsíc

(Včetně právního servisu, advokátní úschovy a provize realitní kanceláře.)

Prověřené firmy v Počedělicích

Okna a dveře

Rekonstrukce

Zámečnické práce

Informace k domu

Hledáte možnost investice v malebné krajině Lounska, co by kamenem dohodil od meandrů Ohře?

Předmětem prodeje je objekt bývalého statku, který kdysi patříval řádu premonstrátů. Uzavřený areál se skládá z barokní sýpky, stodoly, kravína a vepřína. Sýpka je v dobrém stavu. Ostatní stavby jsou ve špatném nebo velmi špatném stavu a to především jejich střechy. Jedná se o areál staré zemědělské usedlosti, ve které se nachází dvě obytné části (č.p.1 a č.p.44) a zemědělské stavby po obvodu
pozemků. Areál není řadu let užíván a zděné budovy jsou ve špatném stavu, mají propadlé střechy, obytné části nejsou k užívání, s výjimkou barokní sýpky v severovýchodní části po pravé straně vjezdu, kde je opraven krov s novou taškovou krytinou.

Současní majitelé nechali vyhotovit architektonicko-urbanistickou studii revitalizace celého objektu, která počítá jak s využitím stávajících budov, tak s dostavbou objektů dalších. Areál by měl zahrnovat galerii, restauraci, ubytování a další. V této konfiguraci by byl statek vhodný pro pořádání velkých svateb. Ovšem lze si představit i jiné využití. Nedaleko statku je na břehu Ohře místo vhodné pro spouštění člunů na vodu, a tak se nabízí i možnost využití areálu jako turistického zázemí. Další informace ke zpracované studii jsou k dispozici.

Pozemky se stavbami se nachází uvnitř intravilánu obce a z hlediska ÚP jsou zařazeny do plochy "Všeobecně smíšené obytné plochy".

Volenice se nachází na konci slepé silnice zhruba 4 km severovýchodně od Počedělic a zhruba 10 km od Loun v Ústeckém kraj. Rozprostírají na levém břehu řeky Ohře, je to malebná a klidná obec. Patří pod správu obce Počedělice a je jednou z jejích částí. Volenice se vyznačují typickou českou venkovskou atmosférou, kde se prolíná historie s přírodními krásami.

Historie Volenic sahá hluboko do minulosti, což dokládají historické záznamy a architektura některých zdejších staveb. Tradiční vesnické domy, často postavené v souladu s regionálními stavebními postupy, dodávají obci autentický charakter.

Obec je obklopena zemědělskou krajinou, která nabízí malebné výhledy a klidné procházky po okolí. Řeka Ohře poskytuje možnost rekreace, ať už jde o rybaření, nebo relaxaci u vody. Poblíž se nacházejí také turistické trasy, které lákají k výletům do přírody.

V obci převažuje nízkopodlažní zástavba, určená pro individuální bydlení a rekreaci. Centrum obce tvoří náves, jejíž dominantou je památkově chráněná barokní budova sýpky realizovaná okolo roku 1775. Další význačnou stavbou v centru obce je kaple nacházející se v samotném těžišti návesního prostoru.

Lounsko je atraktivní turistickou oblastí vhodnou i pro cykloturisty s řadou památek a jiných zajímavostí. Z Prahy se do Volenic dostanete zhruba za hodinu z větší části po D7. Do areálu je zavedena voda a elektřina.

Pokud Vás tato nabídka zaujala, kontaktujte nás prostřednictvím odpovědního formuláře a my se Vám ozveme pro případné domluvení termínu prohlídky či sdělení dalších informací.

Parametry domu

Cena
6 500 000 Kč /za nemovitost Spočítat hypotéku
Poznámka k ceně
Včetně právního servisu, advokátní úschovy a provize realitní kanceláře.
Aktualizováno
1. 10. 2024
Adresa
Počedělice
ID
0224-NP01331
Stavba
Cihlová
Stav objektu
Před rekonstrukcí
Plocha užitná
2500 m2
Typ objektu
Přízemní
Lokalita objektu
Klidná část obce
Plocha nemovitosti
6610 m2

Kontaktovat makléře

Realitní kancelář

RE/MAX Living

U Synagogy 2983, Česká Lípa

Chystáte se prodat nemovitost?
Pomůžeme Vám!

Máte zájem o tento dům?

Tímto, v souladu s nařízením Evropského parlamentu a Rady (EU) 2016/679, v platném znění, prohlašuji, že mi je alespoň 16 let a uděluji tak svůj souhlas se zpracováním zadaných údajů (jméno, telefon, e-mail, ip adresa) společnosti B3 Technology, s.r.o., IČ: 07330600, se sídlem Novostavby 126/23, 435 11 Lom (správce dat), za účelem předání dotazu z tohoto formuláře Vámi vybranému inzerentovi a zpětného kontaktování mé osoby. Osobní údaje bude správce zpracovávat manuálně i automaticky přímo prostřednictvím svých zaměstnanců. Informace předané tímto formulářem budou uloženy v databázi správce maximálně po dobu 10 let. Odvolání souhlasu s uložením a zpracováním poskytnutých dat lze e-mailem na info@realitypro.eu. V případě podezření na neoprávněné použití Vámi poskytnutých údajů máte právo předat podnět k šetření Úřadu pro ochranu osobních údajů. Více informací
Chystáte se prodat nemovitost?
Pomůžeme Vám!

Inzerát si prohlédlo 11 lidí

Prodejce

Aleš Zemek

Aleš Zemek

Hlídací pes

Chcete dostávat emailem podobné nabídky prodeje zemědělských usedlostí v Počedělicích?

Podobné nemovitosti